Baby Ezema

Ibu2 nak tanya ade tak yg sama mcm saya anak ezema? Anak saya ni start 4 bulan skrg dh 8 bulan ni gmbar latest bru terdetik not tnya kat sini ,yg gmba ni dia baru lepas makan biasa yg saya perasan selain ezema dia naik Sbb pemakanan,cuaca, Environment dia juga rupanya bila makan sndiri gunakan tgn dia ,gatal2 naik Area aggota yg terlibat pegelangan tgn ,tgn Dan Area mulut kat mana tekena mknn tu dia naik merah cami ,Tapi corak gatal ni beza dgn ezema yg trigger lain2 tu ,yg lain dia naik corak sama yg ni corak mcm kena ulatbulu tu , biasa bila dia mkn sndiri mknn yg lembut2 dia naik kalu buat cucur sayur ke atau yg Kita suap dia tak gatal lah Hmm ezema ape plk ni eh ? Kesian tgh2 mkn merenyang terpaksa stop bgi DF terus snyap itu aje yg bole menenangkan dia #firstmom #bantusharing

Baby  Ezema
3 Balas

Ni selepas 10 minit dia tido menyusu Dan dia tenang Dah hilang mcm biasa, pelik jgk huhu Tapi Alhamdulillah la , cuma kalu trigger yg lain tu lambat hilangnya Mcm salah mkn ke cuaca panas ke

Mcm ank sy start umur 5 bulan sampai skrg 7 bulan...tpi mula2 flare mmg teruk, tpi lepas sy jga mkn sbb ank fully bf dan jga emosi, alhamdulillah makin ok...cuba tengok baby alah pd apa

Kesiannya baby😟 Mommy dah pernah refer dengan pakar kulit? Kalau belum please refer dengan pakar kulit.

2mo ago

Dah refer skrg dlm foloup tapi tula ade masa ok ade masa naik