Uri dkt bawah

Hi ibu2 di luar sana. Nak tanya, 27weeks uri dkt bwh. Boleh naik semula tak? Ade tips2 yg boleh dikongsikan? Dr kata kalau masih mcm tu 32weeks kene warded. Sy kalau boleh taknak duduk ward lama2 😞#ingintahu #bantusharing

1 Balas

takde tips sis. kat mana uri tu dah melekap, kat situ lah dia. cuma bila rahim makin membesar, kadang baru rahim tu beralih ke atas sikit kalau tempat lekapan dia sebenarnya kat kawasan atas sikit, bukan betul2 kat pintu serviks. kalau perlu duduk wad, duduk wad sis. placenta previa boleh jadi bahaya, kena pantauan rapi.