Kata kata semangat

Ibu2 boleh tak bagi saya kata2 positif sikit? Saya tgh pregnant dan suami saya dh 3 bulan lebih kerja tak kerja je. Sebulan boleh kata dia kerja 5 hari mcmtu je. Dia buat grab jd bebas la masa dan hari apa nak kerja. Dh banyak kali nasihat dan cakap pun sama je mcmtu jgak. Dia jadi mcmni since saya berhenti kerja. Saya pun tk expect lepas saya berhenti kerja dia jadi mcmni 🙂 saya dh jual cincin emas saya dan pajak 2 emas utk bayar sewa rumah dan sebagainya. Dekat rumah dia bagus buat kerja rumah, tp kuat main game lah juga. Entahla down kadang2 kesian kat baby jugak sbb maknya stress aje.. saya ada cari duit tepi dgn jual kek jgak skrg sebab suami sye mcmni kan. Saya pun asyik fikir mcm mana la nak beli barang baby apa semua dgn keadaan macamni. Ada ke org yg ada pengalaman mcm saya hadap suami laguni 🙂 bagi saya semangat sikit boleh? Atau kata2 positif. Penat dh nak nangis dan stress psl benda ni. Kesian kat baby saya :) #bantusharing

1 Balas

Allahu kesiannya sis, fmily suami n sis tau x ? Tula sbg suami dia yg patut cri nafkah lebih2 bila dikurniakn rezeki zuriat.,Sy ada kwn situasi lbih krg mcm sis, suami xkije,klau kerja pon xlekat lama..wife kije siang fulltime,mlm ptime dlm keadaan pregnt..kesian sgt, last2 kwn sy mohon cerai sbb dia xtahan nk tnggung suami sndiri..cerai lps bersalin kot,.skrg ni dh hdup bhgia dgn suami baru …Tapi sy bkn nk suruh sis mtk cerai plk, sy cuma citer situasi kwn sy..klau boleh diselesaikn masalah tu bwk bncang elok2 dgn suami ye..harapnye dia boleh berubah n blh fikir dgn baik..

6mo ago

Family tak tau.. kadang2 tak tahu nak share ke tak. Sbb takut mengaibkan. Saya hari2 doa dlm solat moga Allah bukak hati dia.. sis doakan saya kuat harungi ujian ni. Dan doakan jgak baby saya sihat je walaupun mak dia slalu stress :) terima kasih sis bagi nasihat