Turutan rutin bayi

Hi ibu2 boleh share tak turutan rutin bayi selepas bangun tidur untuk sebulan punya bayi.

2 Balas

Mcm sy masukkn rutin baby dgn sy skali.. baby sy 2 bulan Pagi before 10 besenye baby akan nap.. so before 10 - sy akan bfast, basuh baju baby n jemur.. bese basuh tgn je sb baju baby kecik jee 11 pagi - baby bgn, mandikan baby, bg susu, main dgn baby, tdokan baby.. pkul 1 baby nap - sy mandi, basuh pekakas baby, rehat. And solat Pkul 2 baby bgn, tuka nappy, bg susu, main dgn baby and study dgn baby.. Pkul 4 baby tdo- sy kemas 1 rumah and mandi, solat. Pkul 7 baby bgn- tuka nappy, lap2 bdn baby dgn air suam.. bg susu n tdokan baby.. Dlm pkul 10 cmtu baby sy akan tdo lame.. pkul 11 mlm suami amik alih jage smpai pagi.. and sy xmasak sb suami sy yg masak pagi2.. mlm besenye sy xkn ajak baby main sb nk die bezakan mlm dgn siang.. so mlm kene bg boring skit just tuka nappy, bg susu n tdokan baby.. Alhamdulillah bile ade rutin baby akan lame tdo mlm mcm kte. *kalau baby xnk tdo main dgn die atau bacekan buku dkt die spye die letih nt die akan nk tdo Ni roughly rutin sy and baby.. kdg berubah tgk pade baby tdo bape lame Ape2 pn yg penting lepas baby bgn urutan die mestlah - tuka nappy, bg susu and tdokan.. ni yg basic

7mo ago

No problem dear.. yg pkul 7 tu mase lap2 bdn baby blh tuka baju malam terus ye..

Bangun, mandikan dlm pukul 9-10 pastu bg dia susu. Tidur semula. Tu je. 🥹hehehe

7mo ago

So maknanya nap - susu - pampers - nap ke nap - pampers- susu - nap?