Tanda2 awal pregnant

Ibu2 boleh kah beri tahu saya ttg simptom-simptom di awal kehamilan ? Apa perlu buat, apa yang xboleh makan .#firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp Apa pantang larang orang2 tua yg kita xboleh buat..

3 Balas

Kalau test positive tu pregnant la.. tp tande awal die blh jadi sakit breast, mulut ase metalic, berselera mkn, miss period kalau regular, bloated..ni yg sy alami.. tp tiap org symptom lain2 ye

Lain orang lain simptom dia. Check upt and tggu 6@7w untuk scan klinik. Elakkan makan yg segera2 tu, tapi baik makan selagi boleh makan haha. Sbb awal2 biasanya makan muntah je.

lain orang lain simptom. yg paling penting, UPT+ve & dah scan. baru kita tahu yg kita ni pregnant