Morning sickness

Ibu2 bekerja, macam mana u all handle morning sickness? Or ada kelonggaran x di company u all ? ##firstbaby #firstmom #bantusharing

2 Balas

trick: jgn bg perut masuk angin. bawa la kudap2 letak dlm beg, laci ofis. restock air yg boleh minum dkt ofis (klu ada pantry). kudap2 ni bergantung..sy slalu bawa biskut kering, kismis, buah2 kering utk kudapan. klu air, tekak blh terima air yogurt bliss. air masak panas kena perah limau baru blh terima. waktu lunch, beli la mknan yg awk blh mkn...byk option selain nasi. kelonggaran tu tak ada sbnrnya..just empathy dari rakan sekerja shj. xblh nk ambil kesempatan sgt..nanti dicop mengada (org lain mengandung blh handle morning sickness, knp awk xblh) gitu la.

10mo ago

Alhamdulillah. Thank u for sharing! Tapi saya risau betui. Seminggu ni x dpt masuk office sbb mmg lembik betul. Mungkin saya yg xpandai handle lagi.. hati nak bekerja, tapi takut menyusahkan colleague. Rasa nak berenti wpon baru minggu ni teruk nya 😂 anyway thank u so much utk tips2. Membantu 🙏🏻

selalunya company mmg akan ada kelonggaran utk pregnant mommy. lagi2 yg alahan teruk. tp saya dulu masa first pregnancy, mmg taktahan. mabuk teruk, muntah tak kira tempat, and pengsan. last2 duduk rumah je la.