Kencing kotor (UTI)

Ibu2 ada yg pernah kena kencing kotor 😫. Dh pegi klinik. Dr bg antibiotik. Risau nya semoga saya cepat sembuh#firstbaby #firstmom #ingintahu #bantusharing

5 Balas

hai.. saya baru kluar dri hosp sbb kencing kotor. msa kat wad doc cuma msukkan air dan antibiotik. selebihnya kne minum air kosong banyak banyak. saya punya pernah smpai 4+. disebabkan dah seminggu kne peram kat hosp.. rindu sgt katil kat umah.. sy paksa diri belasah ja air mineral 2 botol besar. trus air kencing saya dari 4+ ke 0 😂terus boleh balik and doc ckp air kencing dah clearrrr 🤣🤣 so tips dia minum ja air kosong bnyak bnyakkkkk

Normal sis, semasa mngandung sennag dapat kencing kotor. Tips dia minum air kosong banyak2, lepas tu kalau sya suka minum jus cranbery tu, minum sikit jee, kalau tak de, minum barli kosong perah lemon. hehe. Insyallah, air masak jgn tinggal

mslh uti.. kena bnyk minum air masak.. blh minum barli suam.. waktu kencing yg first kencing dulu ckit lpastu basuh kemaluan lpastu kencing lagi & tadah..

Sy jenis yg selalu kena, mmg kne bnyk mnum air. Antibiotik hbskn n mkn ubat lawas kencing yg powder tu. Powder tu xde msalah bg ibu mngndung.

sy bru je abis mkn ubat antibiotik ni mlm smlm . ubat cmni ke sis dpt ? sy tkleh telan ubat ni sbb tu ada asam kt sebelah tu .