Makan dan muntah

Ibu2 ada tk yang sama mcm sya. Lepas makan muntah. Tak kira la pagi, tengah hari ke malam. Saya dah lemas sangat. Tidur pun bergegar rasa. Apa ye nk makan untuk kurangkan muntah?#firstmom #pleasehelp

3 Balas

hi sis, sama dengan saya asal makan je muntah.. dah 2 bulan mcmni.. n saya terpaksa makan ubat tahan muntah doct bagi, alhamdulillah okay sikit.. saya nasi sikit pun xleh masuk.. cuma saya makan nestum,biskut,roti tp tula kkdg mual jugak.. tp paksa jugak demi baby.. saya bau peti aias bau minyak nampak minyak pun muntah.. kena try n error je makanan ni..

sama macam saya. saya tak boleh nak telan nasi, mesti akan muntah lepas tu. bau tumisan pun tak boleh. kadang bingung nak makan apa. so far, saya minum air tamar koko dengan biskut oat je.

hi sis. check artikel ni untuk tips & info ye. https://my.theasianparent.com/loya-ketika-mengandung