Suplemént dari kk

Ibu² ada tak yg tak.boleh mkn ubt² yang doc bg?sy dari 1st trimester smpai dah 16 week tak.boleh mkn lngsung..msti àkn mntah dan demam truk..dh mcm² cara sy cuba..tak.boleh jugk.mcm mne ye?

3 Balas

hi sis! jangan risau ye, sis boleh bagitahu ke doctor yg sis muntah teruk kalau makan ubat. doctor akan tukar ubat sis nanti! macam saya, doctor tengok history 1st trimester agak teruk sebb alahan muntah, warded 🥹 jadi doctor tukar ubat saya kepada yg kecil sedikit tapi kuantiti banyak, 1 kali je sehari 😆 iron tablet, vit c, vit b & folic acid ✅ sepatutnya ubat ni adalah obimin, ganilia, maltofer tu semua, maksudnya 1 kali makan je tapi saya jadi banyak dipecahkan sebb takdapat nak telan besau gitu 😵‍💫 hehehe bincang dengn doctor ye 🥹 apa apa pun jangan skip ubat tau sis. kalau nak senang, waktu pagi sis minum air buah/air peel fresh tu - tunggu around 10 min-15 min, sis makan ubat. ini untuk lebih cepatkan serapan ubat tu! inshaAllah sis boleh, semoga semuanya dipermudahkan tau! ❤️

12mo ago

oky trima ksh sis

Mintak dr tukar ubat lain. Ubat tu perku utk support growth baby. Tak boleh skip

Bgtau dr kalau blh bg ubat lain