Kulit baby merah²

Hello ibu², ada solution tak untuk kulit baby macam ne, Jumpa doktor cakap normal je#ingintahu #seriusnanya #tolong #tolongbagijawapan

Kulit baby merah²
4 Balas

Awak pergi KK ke? Saya tak pasti ini ruam panas atau alergik (habuk, hama, sabun mandian atau basuh baju). Saya cadangkan awak pergi ke klinik pakar kanak-kanak. Sementara tu, apa yang saya boleh cadangkan ialah - Kalau ada guna sabun mandian. Stop dulu. Kalau nak jugak kena pastikan awak pakai yang mild formula macam cetaphil, sebamed, aveeno, pigeon botanical natural, qv, etc. - Bersihkan selalu tempat tidur baby, persekitaran rumah. - Kalau basuh baju baby menggunakan sabun atau pelembut yang bukan khas untuk baby, awak kena stop kan. Cari sabun dan pelembut yang khas untuk baby. Tapi awak kena bawak jugak baby ke klinik pakar kanak2. Saya tak berani nak suggest any cream. Semoga baby cepat sembuh🌹

7mo ago

Sya ada pakai cetaphil.. Sikit je surut

sis dah ge kk ke, baby fm ke df ?? klau df sis jagn makn seafood dlu atau maknn yg gatal, nti baby xselesa

7mo ago

cuba try snowhite lotion. sya pakai berkesan dkat anak sya. dia naik ruam dkat celah2 pelipat sapu2 je hilang,

Baby panas, baby sy pun camni.. hari2 sapu lotion. Sy guna lotion bzubzu & snowhite

7mo ago

Sya guna shampoo cetaphil jer sis

Lerak calamine lotion, ruam panas ni

7mo ago

Ada dijual di pharmacy ka sis