Cirit birit masa 3rd trsmter

Hi ibu . Sye cirit birit baru smlm kluar spital sehari ddk spital hanya masuk air dan mnum air garam je . Balik rmh ttp cirit birit lagi . 😮‍💨 ape nk mkn o mnum ye utk cirit birit ni . Skrng 34w3d pregnngt . Risau bantu saya#bantusharing #firstbaby #ingintahu #firstmom

3 Balas

sebijik mcm saya minggu lps 34w+ jgk cirit birit hampir 3 hari tapi maybe sbb salah mkn , bbrp hari sblum tu sy mkn durian 4-5ulas itu yg terus muntah2+ cirit smpai 3 hari . slps tu cirit n muntah baik sendiri , saya tkde mkn ubat atau g klinik pun tahu2 esoknya dh ok.. maybe sbb saya byk mnum teh o kot.. tp sy nk suruh sis mnum teh o takut plak hb sis jadi low ke apa sbb bdn org lain2 kan.. tapi kalau sis selama ni mmg mnum je mnuman berkafien sis try lah mnum teh o , lagi pekat lg ok tp jgn byk2 sgt kang sembelit pulak.. try dlm secawan dlu ke btw ni saya dh nk masuk 36weeks dh .

saya masa 30w kena cirit birit , sama juga kalau tak saya kena warded tapi tulah saya taknak so dr masukkan air dan bagi air garam , badan lemah dah takda tapi cirit masih ada lagi jadi saya minum air halia suam2 memang mujarab hilang terus 😂 taktau petua apa saya cuba2 je pastu saya kerap makan buah oren .. minum air masak banyak2 , saya makan nasi kosong campur garam sikit tak lalu nak makan yang ada lauk ke sayur ke ..

awk ada slah mkan apa2 ke? ada mkan pdas2 ke?