Ibu mengandung yg ada gbs

Hi ibu , sye ada gbs . Nk tnya penglaman org bersalin ada gbs . Kena admit hspital awl untuk on antibiotik atau masuk hspital bila da turun tanda ???#firstbaby #firstmom #pleasehelp

2 Balas

sy positif gbs & candida. dan tiap kali checkup kencing kotor. sy ada tya doctor, ada effek tak. doctor tmpt sy checkup cakap boleh berlaku early contraction dn kelahiran pramatang. sbb takut dlm kencing kotor tu pon ada gbs. ada tanda2 nak bersalin baru p awak. dn inform doctor hospital bgtau awak gbs+. masa tu doctor akan on antibiotik utk kita. effek utk baby pula. incase air ketuban pecah dn kita bersalin normal doctor kata baby boleh termakan bacteria tu. paling lama baby akan kena tahan 48j utk pemantauan.

Saye gbs carrier kne admit mase 39w6d klau xbrsalin lg, induce on due Carrier mcm mn? +ve gbs mase 1st pregnancy -ve gbs mase 2nd pregnancy Now 3rd baby dh 34w xde check gbs sbb xde sintom pape so remark je as gbs Carrier Still nti nk brsalin dorg on antibiotics https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️