Sayur tidak masak

Hi ibu . Nk bertnya boleh ke ibu mngdung makan wanpaku sandwich gmbr contoh di bawah.. dlm tu ada carrot salad .. kan itu makanan mentah . Tapi basuh dlu nk makan tapi yg ni sye beli secara cod sbb terigin nk makan 😅 cmne ye risau jugak sbb org ckp xblh mkn mknn yg xdimasak 😵‍💫#firstbaby #ingintahu #pleasehelp #pleasehelp

Sayur tidak masak
1 Balas

tak boleh makanan mentah tu seperti ayam daging seafood dan sebagainya yg ada risiko jangkitan bakteria jika tak masak betul. buah sayur tak dikira makanan mentah. hanya perlu basuh bersih dan makan je