Tambah gula

Hi ibu n bakal new ibu, Ada tak yang mengalami masalah gula rendah ? Dah makan manis2 bnyak tapi bila check gula yang guna machine tu, bacaan rendah like 3.3 , 4.3 walhal check lepas makan. Ibu2 makan apa ya ? Saya kadang penat dah makan/minum manis, tapi badan still jadi lemah/pening kepala sebab gula rendah 🥺 ##firstmom ##bantusharing

1 Balas

sy baru2 ni cek gula 3.74. misi ckp gula normal n x gdm. takut sis sll mkn manis akn kena gdm which means risiko utk sis n kandungan. rasanya pening is either sis kekurangan darah dlm bdn. better cek k kk

1y ago

Ohhhh, sbb ada tnya nurse kk pasal ni dia kata bacaan 5 kebawah tu agak rendah untuk pregnant woman.. n hb sy normal saja 13.4-14.1 .. anyway thankyou sis respond ❤️🥰