Untuk Ibu Menyusu Badan

Ibu-ibu nak tanye bagimne nak meningkatkan Susu badan . Sdh 22 Hari sya bagi Susu badan saje kat anak ..semakin Hari Susu kurang 😢anak X blh minum Susu formular. #firsttimemom #bantusharing

3 Balas

Hi, ikut pengalaman saya dulu semasa menyusukan anak sulung fully selama 2 setengh tahun, perlu banyakkan minum plain water..jaga pemakanan (alert dgn makanan yg akan kurangkan susu). Sesekali saya akan buat air rebusan kacang hijau. Minum airnya, kalau tak tahan rasanya, boleh ditambahkan brown sugar sikit. InsyaAllah akan banyak dan cukup susunya. Yang penting sekali jangan terlalu stress..masa menyusukan/pump tu doa semoga dicukupkan susu untuk anak..imagine/have positive thoughts😊 dan ya, semakin kerap kita menyusukan, semakin banyak susu akan terhasil.

1y ago

terima kasih Ibu❣️

kerapkan beri susu badan kepada anak. semakin kerap ibu beri susu badan, semakin banyak susu akan terhasil. ibu perlu makan dan minum secukupnya, kerana ibu menyusu perlukan kalori lebih daripada biasa.

1y ago

semoga dipermudahkan ibu 💕

makan kacang tanah goreng tu sis . jgn makan mentah.

1y ago

baik sis ,saya Cuba mkn kacang tanah .harap2 Susu badan bnyk . 😞