Jenis pad yg sesuai

Hi ibu ibu & bakal ibu semua... Saya 1st mom to be, due bulan June. Baru nk prepare beg utk hospital. Saya nk tnya pad jenis apa yg elok ya ? Boleh x recommendkan brand & jenis. Contohnya jenis panties atau yg biasa sahaja. Lagi 1 betul ke saya pernah terbaca kt FB ada org comment ckp pad tu tak perlu cuci? 😅 Just balut elok elok dgn surat khabar atau kertas terus dibuang. Saya jadi curious sbbnya 'benda' 👻 tu kan suka pada benda yg kotor. Lagi² kalau kita di hospital #jangankecam #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Pengalaman sy..prepared 2 jenis pad..sy prepared jenis pants dari kotex..sarung je macam seluar..dan satu lg overnight pad dr mana2 brand..nak jadi kan cerita sy bersalin secara czer..pad jenis pants tu sgt2 lah membantu utk yg besalin czer..mudah kan sy dan sgt selesa..die tggi smpi pusat so tak kena pada luka czer tu..dan semasa di hospital sy tak cuci yer pad sy, sbb hospital ada tmpt tong khas utk buang pad..dan dispose pad..tambah beranak czer nak bongkok pun payah ini kan nk mencuci pad tu mmg xla..sila buang je dlm tong yg hospital sediakan..sekian dr pengalaman ikhlas sy😊😊

1y ago

Yea buang terus awk..

saya beli brand momohouse ,pad besar terus senang. bab cuci tuh, better cuci la, sbb darah kotor kan, risau juga, tambah kt hosp.

1y ago

momohouse ni dari shopee ye awak? senang cuci x?