Positive covid

Hi ibu . Blh share tk pnglaman yg positif covid .. sbb sye positif covid 25 minggu smlm xray dada nk tgk paru paru ada jgnkitan kuman ke tk ..#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

hi saya pernah kena covid tahun lepas masa tu pregnant 7 bulan,deria rasa takde deria bau pun takde lepastu dada saya sakit sesak nafas,tp saya ambik minyak angin letak dekat kain untuk saya hidu kalau saya susah tidur sebab sesak nafas,saya pun ada buat x-ray jugak, Alhamdulillah takde apa ii saya duduk Dalam wad 5 hari je.sepanjang dalam wad Saya berjalan,rajin ii mandi tengok matahari,jgn lupa ambik wuduq solat.

2y ago

Sis da bersalin ke ? Sye dema da okay . Cuma ada kahak je dkt tekak siap makan ubat cair kahak sye risau makan mcm mcm ubat ni 😭

Dulu saya pun kena warded 5 hari, buat xray, masuk air selama 5 hari tu. Banyak minum air kosong & makan orange. Selalu buat deep breathing exercise tu, it helps. Post Covid akan amik masa untuk sembuh. Get well soon ya.

2y ago

Ted stocking tak ada but ubat cair darah doctor bagi lepas discharge kena cucuk kat rumah for 10 days

sama lah kita. tengah ve sekarang ni. deria bau je takde. sy makan banyak vitamin c mcm buah oren minum air lemon campur cengkih apa semua dah hari ke 5 harini baru test kit single line

2y ago

sy kuarantin kt rumah je. JM kata habis kuarantin baru pi kk kalau batuk selesema or demam masih ada lg