I secretly wish I didn't have to breastfeed
Voice your Opinion
Yes
No

2135 responses

27 Replies

Ada la sometimes sbb terlalu letih... Dua² org anak langsung xmau terima botol... Dia nk direct breastfeed jgk.. Perah la susu masuk botol pun xmau... yg mana dh perah smua kena buang mcm tu ja... Yg ketiga ni ingat dri dlm hospital lg nk sumbat botol terus... Lantak la kalau misi nk marah pun...Bukan dia yg nk ngadap breastfeed ank hari² nnti... Letih sgt...tmbah kalau ank jenis isap berejam baru nk lepas... Kadang tu stress pun ada... Ank sulung dulu smpai 4 tahun xmau lepas... Lastly,nk jgk minum botol sbb dok ugut dia nk cerita kat kawan² Pasti dia yg dia dok isap nenen lagi...🤭😂 itupun kadang² still mtk nk breastfeed...🥴

dahil s pag brebreast feeding ko, ung premature na baby ko ang bilis nya nag gain ng weight, in one month lang wla nang signs na premature baby cya kc from 2300 grams nung pinanganak ko cya after a month naging 3.3kilos agad cya

Breastfeeding allows the mother and the baby to have their moment together. And breastfeeding is good for the baby.

Bila tak fikir betapa bagusnya susu ibu ni, memang terfikir taknak breastfeed.. breastfeed sebenarnya agak struggle lagi2 new mommy..

After my 2nd baby, I wish I didnt have to bf anymore. Now #3 is on the way and I still like 😑 to bf or not to bf.

proudly pa ako sa aking anak para sa kaniyang healthiest.... ang sarap sa pakiramdam

No. Even breatfeeding my child actually is hard part - its not easy as i thought

I just wish that boobs will still look good enen after breastfeeding. Lol

I like to breastfeed bt i cant due to medical conditions

I would love to breastfeed my baby as long as he wants