Makanan pedas

Hy,saya nk tumpang tanya,saya sebelum pregnant memang suka maknan pedas,tapi sejak pregnant ni jadi lagi suka makan pedas ii..bila tak pedas jadi tak boleh nk makan..tak thu nk control mcm mne..akan ade effect ke dekat baby nnti?#pleasehelp

3 Balas

Takdelah sis. Sy jnis mkn pedas. Tak pedas tak ngam sgt.. Sy pun dri ank pertama sampai ank kedua ni mmg mkn pedas mcm biasa..Alhamdulillah bby okay takda apa.. Just jgn terlampau pedas sgt sgt sbb nnt sakit perut.. ketahanan perut time preggy dgn time tak preggy yg sy perasan, sgt lain.. Tp jgn risau, tak membahayakan, just kna kawal..