Scan Perut

Hye..berapa minggu sesuai untuk buat scan perut ibu mengandung ye..boleh tolong bagitau tak?#ingintahu

5 Balas

Saya pergi private scan waktu 4th week dan 6th week utk tgk ada sac(kantung). Boleh schedule anytime ikut kemampuan. Next appoinment 8th week, utk dgr heartbeat. Saya pilih buat scan SBB nak tahu perkembangan baby ni. Buat appoinment ni bagusnya doktor akan beri nasihat apa yang patu utk kita.

Saya tak scan pun, ingat nak pegi scan kat kk, kalau nak diikutkan dah 6w..sampai ja kk, nurse terus pilih tarikh untuk appointment untuk buat buku pink.. Alhamdulillah buat masa ni tak ada sakit perut tahap teruk Dan masih menunggu call dari kk..

2y ago

oh..Sya kali ne mau check klinik luar

6w tgk kedudukan kantung. 8w tgk janin & heartbeat. Then kk akn schedule scan seterusnya

2y ago

mungkin ahad ini sya scan

Ritu sy scan masa 7w nk nmpk jantung...

2y ago

Sya belum scan lagi sis..tunggu gaji..hehe..

9w

2y ago

saya 7 week 5 day harini nk p scan. sbb perut memulas2 smpai x leh bgun. risau jgkk.