Cepat mengah

Hye mummy semua. Sekarang kandungan saya baru masuk 5bulan. Satu yang saya perasan sekarang, setiap kali lepas solat je mesti saya rasa mengah. Kadang rasa macam baru lepas berlari dia punya mengah tu. Adakah ia normal? Saya memang ada asma. Tapi tidak memerlukan pam dan dah lama sangat tak kena. Kalau saya demam teruk je baru batuk+asma datang. #firstmom #SeriusTanya

2 Balas

Kadang position bayi tu tekan mana2 organ awk buat awk rasa lemas. Kalau kerap berlaku boleh minta advise dr. Kadang2 bila pregnant ni sakit apa semua dtg balik. Best untuk awak monitor dulu buat masa ni. Org ada athma ni digalakkan senaman ringan. Seperti berjalan. Jgn jalan laju2 jalan slow2 je. Berenang pun blh kawal pernafasan.

3w ago

haaa faham. terima kasih ya❤