DUE DATE BERTUKAR

Hye moms ..nk tanya , actually sy ni trlupa tarikh period 😅 bla pi scan time 7 weeks haritu kluar due EDD 30/7 ..skrg kandungan sy 33 weeks 6 day ..baru je lepas scan doc ckp Due Date 22/7 plak .. knpa awal seminggu ..knpa ye? Sy xleh nk agak sbb terlupa tarikh period yg lepas 😫 Ada x mommy sama mcm sy? #firstmom #bantusharing

4 Balas

Tak perlu takut wakk... kalau doc yg sahkan macam tu, ikut tarikh yg doc bagi tu. sebabbbb, macam kita bukan tak ingat tarikh periodd. Sebab kita memang tak keluar period (on depo) jadi pregnant haritu pun tak tau tetiba je pregnant (teringat nak check sebab yg depo last lupa nak ke KK).

saya ikut last period patut EDD 5/7 tapi doc scan lari jauh, 1 bulan repeat scan lagi sama juga terus doc suruh follow EDD SCAN 13/7 okay je tiap kali scan kandungan selari dengan EDD, cuma masalah skrg gdm on ubat serah diri 28/6😵

dr cakap re edd ke? atau sekadar bagitau due scan. kalau sekdar bagitau, dr just nak maklum saiz kandungan lebih kurang due tu.. bukan tukar due

nothing to worry..kandungan smakin bsr dan mmg doc ikut current measurement

11mo ago

Sis,maknanya sy perlu follow yg latest la ye?ikut due yg latest 22/7 ?