kandungan 19week

Hye mommy nak tanya saya first pregnant skrang usia kndungan saya 19week . Normalkah kalau belum rasa gerakan bayi ?

4 Balas

saya pun 19w, tapi smlm baring di sofa dgn keadaan kaki lurus, trus rasa mcm pop2 tapi lembut je laa, mcm cucuk2 angin pun ada, saya first time rasa, tapi tak tau la btul ke tidak, minggu depan check up nk tnya nurse🤭

1y ago

sy kdang rasa mcm angin tp tktau la tu ape .. kdang rasa mcm mngeras

Normal. Especially kalau awak first time. Tggu dlm few weeks, baru boleh rsa ☺️ Sy pun first time juga, 19w tidak rasa apa2. Start 20w++ baru boleh rasa gerakan. Ada yg 20w tidak rasa apa2 juga, Ikut orang juga.

1y ago

Sy pun mula2 risau sbb org lain dah rasa sy belum 😂. And you're welcome

Betul saya 21w rasa mcm pop2 je.. lebih kurang mcm kentut comel tp dlm perut haha tk sabar nak rasa betul2 baby kick

1y ago

yeke ? tak sabarnye nak rasa .. semoga bayi kita sntiasa sihat ..

Saya pun 19weeks. Belum rasa apa apa lagi. Tak sabar nak rasa baby gerak. Kita kena sabar sikit lagi. Hehe

1y ago

kan ? taksabar je rasa ... 🥰