Bilateral Tubal Ligation (BTL) after c - section

Hye mommy, ada x mommy sini yg pernah buat BTL after c-zer? Sy bcadang nak buat BTL.. sy dah 2 kali c-zer.. sy bukan xnak mengandung lg.. i enjoy with my pregnancy journey wlpun alahan tu boleh tahan teruk.. semoga ada mommy yg boleh komen post sy..#SeriusTanya #bantujawab

2 Balas

okay je cuma next time nk pregnant x silap thru ivf je kn. cara biase dh x boleh.

kalau bukan tak nak mengandung lagi, untuk apa buat BTL?

1mo ago

sy mmg suka mgdung time mgdung sis.. tapi cabaran seterusnya yg agak memenatkn mental.. sy nak pertimbangkn BTL.. sbb sy mmg x mkn ubat prancang..