Nangis semasa pakai baju

Hye mommies...baby sy dh sebulan 24 hari.. sejak mgu ke 3 sampai hari ni.. mase mandi baby Alhamdulilah..x nangis..tapi masa bersiap..nk pakai baju n nk sapu minyak bagai..dia nangis..suara baby nyaring..sy kalo bole x nk layan..pakai sume mcm biasa..takut ade yg minyak x sapu ke..tapi kalo org lain dengar.. mcm kene cubit...sedangkan dah susu sebelum mandi...baby seolah2 tau dia nk pkai baju n nangis..kalo tuka pampers..ok je ..mommies ade pglmn x mcm ni..#ibu buntu🥴

5 Balas

sama la anak saya 1 bulan 25 hari. Yg lain semua okay, tiba time nak pakai baju dia start nangis, tpi anak saya jenis nangis merengek tu je. Bila dah siap pakai baju apa semua. Dia diam la, lepas tu dia selalu nya akan tido sendiri.

9mo ago

sis..mcm ank sy..ngis sekuat ati..dh siap pkai..dia syp...susu n tdo...td pas mdi..try pkai baju berdiri..subhanallah ..bole plak syp ..ajk kite bborak lg...🥴🥹