Baby masuk laluan

Hye mommies, sy nk tnya tadi sy baru balik dari check up kt hospital tmpt sy plan nk bersalin. Esok 11/5 genap kandungan 34w dan tadi Dr scan ckp baby dh masuk laluan. Masuk laluan tu maksudnya baby dh kt bwh ke ? Sy betul betul terlupa nk tnya disebabkan Dr buka topik lain pulak 😅 Ada x yg boleh sharekan pengalaman baby dh masuk laluan dan minggu ke berapa bersalin ? #firstmom #firstbaby #ingintahu btw sy gdm on diet masih continue bsp even bacaan dh cantik Dr kk bagitahu

2 Balas

mcm Sy Dr cakap baby di laluan yg betul. means kepala dekat bawah. tadi ada tny Dr bila perut akan turun, Dr cakap 36w baby kan masuk ke tulang pinggul.

sama mcm saya, dari 33 week kepala baby dh ke bawah. just get ready jei, tp now alhamdulillah dh nk msuk 37 mgu. kena bykkan rehat n baring.

1y ago

sis blom bersalin lagi ye? sy dh start rasa sakit pinggang & sakit bwh perut 😅 kdg nk bangun dari katil rasa sakit kt belakang