Normal tak? :

Hye mommies ! Sy dah 6 bulan pregnant, tp masuk 6 bulan ni sy senang sakit kepala, kalau diri lama² kaki cm bengkak, tidur mengiring tp tiba² kaki cm kejang atau lenguh. Then sometimes tu ttbe perut rasa sakit bhgn bawah pusat then kalau dr baring nak bangun pun cm payah sikit. 🥹 Ke sebab perut makin membulat ek?#seriusnanya #firstbaby #ingintahu #firstmom

6 Balas

Normal. Saya pun tengah alami kejang lenguh mcm awak, tgh pregnant 6 bulan jgk. Bezanya saya dh tak sakit kepala mcm awal pregnant dulu. Sblm tido kadang minta suami sapukan minyak atau krim halia kt leher, atau belakang (jangan sentuh bahagian perut). Lagi sapu kt tmpt yg selalu jd kejang. Saya kerap jd simpul biawak bahagian bawah betis, kt situ sy akan sapu minyak. Kaki time pregnant 5 bulan dh start bengkak tapi sakit, klu berjalan byk baru terasa sikit. Bab dari baring nak bangun payah tu sebab perut dh membesar 🤣 Kadang saya kena berpaut kt mana mana utk mudah bangun. Kalau suami tersedar time saya nk bangun, dia yg tolong pegangkan utk bangun #1stbaby

betul, saya pun sakit kepala smpai ke emrgncy, rupanya BP naik. Lepas tu kaki kat betis rajin nak cramp, tapi takk, kalau sakit tak pusat tak de, cuma rasa baby kerap tendang je. hehe. Tapi normal semua tu sis, saya dah tnya nurse😊, cuma sekarang sya tangan suka kebas kdg dia sakit lenguh yg teramat, belah kanan je, nurse kata tngk mcm mana, kalau terlampau dia nk refer doc je.

sama..sy pun dh 6 bulan. kaki cepat kebas,bila dh baring,nk bangun pun susah. padahal perut tak besar mana😂 normal je sis

sy pun sama..xboleh bdiri lama..lg teruk sy masi xlalu nak mkn..

Sama la,saya pun tengah alami😪

Normal sis🫶🏻