Zincofer atau obimin

Hye mommies, saya nak tanye saya dah 4 bulan, ada terbaca kat socmed, makan zincofer sahaja tak cukup, kena tukar ke obimin yg banyak vitamin.Persoalan saya boleh ke tukar dari zincofer ke obimin? Sbb Klinik hanya bagi saya Zincofer..Saya hb tak de masalah setakat ini, saya hanya nak tanya cukup ke vitamin dari Zincofer sahaja? #firstbaby #firstmom

2 Balas

doktor sy pulak bgtau zincofer yg paling kuat. jd kalau ibu2 boleh tahan dgn kesan zincofer, teruskan je xyah tukar. sy minta nasihat doktor utk tukar ke iberet, tp dok advise tak perlu pun sbb sy boleh tahan dgn zincofer n antara supplement paling kuat utk naikkan hb

1y ago

yes betul. doc saya pun cakap benda yg sama. bukan semua org boleh makan zincofer 🥹

Hi. Cukup mommy. Lebih kurang je dua tu. Kalau hb okay, tak perlu tukar pun.

1y ago

Alhamdulillah terima kasih respons, first mom ni, rasa mcm semua benda kena jaga² 😅