Baby muntah lepas minum susu fm

Hye mommies. Nak tanya normal ke baby muntah lepas kita bagi susu fm? Walaupun dah lepas sendawakan. Baby baru 18 hari. Biasa sekali bagi susu fm 4oz #firstbaby

2 Balas

bagi 2oz dlu. kalau baby tak ckup, baru topup 1 oz. mak sy pun pkir macam awak. baby tk kenyang ni, terus dbagi 4oz. anak tu smpai muntah kluar kt hidung. dia tau telan ajee. kita la yg kena cntrol. newborn 2oz je dlu . kalau dah hbis tu dia tk mngamuk then biar je unless dia menangis bru topup

banyaknya 4oz...2oz dh cukup utk bby usia tu. bg tiap 2 jam.

7mo ago

3 jam. Tapi kadang 2 jam lebih baby dah nangis