awal kehamilan boleh ke naik kereta lama2?

hye momies nak tanya sesuai ke diawal kehamilan ni kita naik kereta lama2 ? maksud saya perjalanan jauh macam dari johor nak balik kampung kedah, boleh ke tak? btw sya pnya kdngan baru 7 week cmtu dan ni anak first 🥹 #pleasehelp #firstmom #bantusharing

2 Balas

usually tak digalakkan. tapi takkan awk duduk saja spnjg perjalanan jauh tu kan. mesti ada stop mana2 hentian atau stop rehat mana2.

9mo ago

terima kasih ya betul2 mesti ad berhnti

Tak digalakkan kalau perjalanan straight tanpa berhenti. setidaknya kena berhenti setiap 2/3jam sekali utk kita regangkan urat saraf.

9mo ago

terima kasih