PENING NAK PACKING BAJU LENGANG PANJANG ATAU PENDEK

Hye maaf ye saya ambil masa puan2 memandangkan saya bakal bersalin tidak lama lagi jadi saya nak bertanya untuk packing baju baby dari LB / day 1 / day 2 dan day 3 tu prefer baju baby berbutang jenis lengan panjang atau pendek ye ? Ada yang cakap lengan panjang sebab dalam lb aircond jadi saya nak confirmkan dengan ibu ibu yang sudah berpengalaman untuk memberi sedikit Pandangan untuk ini #seriusnanya 😊#firstbaby #firstmamy

16 Balas

saya bawa baju lengan pjg n pendek beserta seluar...kalau dlm ward xguna pn..pakai baju hospital..dan dibedungkan..seluar xguna..baju yg kita bawa pkai masa discharge sahaja

Sy bawak semua baju lengan pnjg berbutang&rompers.. sbb dgr baby xtahan sejuk..kalau lengan pendek pun xde mslh, sbb nanti baby kena bedung jgk…

Klu sy, sy bawak semua lengan pendek.. suar ikut la pendek panjang xpe.. cuma baju je bj pendek.. sbbnya bby 24jam berbedung..

Kalau hospital yang awak nak bersalin tu ada aircond, bawa yang lengan panjang Kalau tak, bawak yang lengan pendek je.

sye bwk dua2 je. tp lps bersalin je trus pkai baju lengan pendek walaupun wad beraircond 😂 nnt baby dbedung.

mne2 pun bley sbb nant baby bedung..