PANAS MASA NAK TIDUR

Hye ibu², normal ke masuk 29 weeks badan rasa panas bila waktu nak tidur? Cek suhu semua normal tak demam.. Ape yg saya buat, saya basahkan towel bawa tidur, tak selesa sangat bila panas, hidung pun tersumbat.. Adakah normal?#firstmom

9 Balas

kalau sy bdn panas nak tidur, sy berendam dalam kolam. bg suhu sejuk sikit bdn ni. sbb mlm bila nk tidur rasa bahang sgt. sampai berpeluh. suami dgn anak dh sejuk. kita yg berpeluh 😂.. dh mandi pun bila nk tidur berpeluh jugak. kene berendam dulu bagi badan sejuk, bila mlm nak tidur baru selesa sikit 😅

baru je kena berapa minggu lepas seawal 29 minggu hidung tersumbat dkt 1-2 minggu badan rasa melekit panas sampai pakai aircond pun rasa mcm panas then sy tk selimut even suami tetap selimut sy bukak balik hahahahaha semoga ibu ibu kuat yaa

Normal sis. Bila dah 29week keatas mmg badan cepat rasa panas and berpeluh walaupun dah pasang kipas paling laju or dah pasang aircond. Sy yg dah 32week pun cpt berpeluh nk bg segar kene mandi jela jwbnya😆

sy dari sblom kawen mmg susah nk rase panas, tido pon x bkak kipas or aircond.. tp sejak pregnant sy rimas kalau nk tido ade pakaian kat badan.. hahahahaha... berkemban + berselimut baru boleh tido..haha

sama lah. kipas full blast 2 biji pun tak boleh cover. Bantal tidur pun selalu basah kna peluh😂 Hari2 cuci mcm cuci baju dah. Malam mandi lebih 3x pun ada nak hilangkan rasa panas pnya pasal🤣

Saya tengah alami jugak , kalau rasa panas je mesti mandii lepstu kalau hidung tersumbat masa tidur bantal mesti kene tinggi😂

sama la, skarang sy 26w. mlm² slalu panas smpai susah nk tdo. so sbelum tdo tu sy slalu basahkan badan dlu

Normal kot sis.. Sy dari start mengandung smpai skrg 28w rasa panas je. Walaupun dah pasnag aircond

masa anak first mmg rasa bahang je badan klu malam .. last saya mandi. segar badan baru dapat tidur