Kembalikan susu badan

Hye ibu kat luar sna boleh bagi tips or cadangan mcm mna ye nak ada balik susu badan ni ,berat bdan anakpun tk sme cm baby lain nmpk berisi.Saya dah tkde susu bdan msa baby umur 2 bulan bila pam makin kurang n trus tk keluar susu dengan ank dekat nicu time tu.Saya msa mula-mula nak bagi baby secara susu badan dia tak nak sbb puting saya tak timbul mcm ibu lain saya rsa sedih so sy just bagi susu pkai botol susu formula jer smpai skrang...saya harap ibu² boleh tolong saya ye🥺😢

5 Balas

banyak kan skin to skin dgn baby.. puting xda bukan 1 isu sbb baby tak hisap nipple kita, baby hisap kat Areola.. boleh jadi baby pn. dah nipple confuse atau ada touge tie.. pn. boleh pegi jumpa kauselor susu yg berdekatan.. pn. boleh join fb group happy breastfeeding malaysia utk tanya berkenaan kauselor berdekatan atau di ig nyusoo.official.. klu di johor nad masrom.. byk sebab so hanya pakar penyusuan yg boleh tgk..

Anak sy dulu pakai enfalac gentleease (pakar yg suggest) sbb ada kahak jugak. Untuk susu badan tu kene refer lactation consultants. X silap sy ade ubat untuk ada kan susu badan. Kene rajin cuba mcm2 & costly skit untuk jumpa pakar.

kena urut selalu kdg susu bdn ni tersumbat sy dlu pun mcm tu hampir bgi susu fm.. puting try urut n picit bgi timbul..

dah try semua brand susu ke? takut susu x ssuai. bila last bg susu bdn dkt baby?

10mo ago

sy skrg bgi susu s26 sbb dulu dia mnum susu ducth baby tk ssuai dgn dia jdi btuk kahak..sy last bgi susu badan msa dia umur 2 bulan

Kalau boleh pi jumpa lactation sis