Baby 6bln belum boleh duduk

Hurmmm kadang malas betul org sekililing ank hg 6bln xleh duduk lgi ka anak si fulan 6m dh duduk...Mommy kat sini anak korang brp bulan boleh duduk dah??

11 Balas

Sy masa cek up 6bulan misi tnye da bagi anak makan? Saya jawab belum sebab anak xleh duduk sendiri lagi, sebab sy ada terbaca tanda perut anak ready terima solid food bila da reti duduk. Misi jawab, kenapa tunggu anak bole duduk, anak 8-9bulan baru bole duduk sendiri. 6bulan bagi makan sambil pangku.. katanya gitu.. hihi..

anak saya prem 35 minggu. Skang nak masuk 8 bulan baru nak belajar duduk sendiri. Kelakar tengok dia adjust kaki dari posisi merangkak.. first boleh luruskan 1 kaki je. 2 hari struggle camtu. Semalam dah boleh luruskan dua2 kali kedepan, dah boleh duduk sendiri dah.. Slalu tergolek jgk🤣

sama anak saya pn dh 7 bulan tp belum panndai duduk sendri.... doktor kata mungkin anak saya lambat skarng dah 7 bulan berat 5kg lbh.... sekarang pn dalam pemantauan pakar2..... xpelah sya terima saja .....

anak sy pn 6bln jgk, blm boleh ddk lg sis. bdn x tegap n kuat lg nk duduk. abaikan aje mulut² tu semua. lain baby lain miles stone dia sis. yg penting anak kita sihat selalu .

Anak saya tak duduk sendiri lagi skrg dah 7m tapi skrg dia dah pgg berdiri siap lepas tangan sebelah.. Merangkak jangan ckp laju mcm jet 😆 tapi tak duduk lagi…

anak sy 6 bulan dah pandai duduk..sy ajar dia duduk tripod position.. boleh google..ibu2 kena rajin buat stimulasi, ajar anak..

normalnya bby 7 bulan tk silap bljr dduk,,mmc ank sy 7 bulan jgk..yg ckp tu mesti ank dy lahir2 da part time kat 7eleven

5 bln cuma msih tk seimbang skrng dh start jln …7 bln 9 hri

7 bulan lebih baru reti duduk sendiri

Ank sy 5bulan lbih dh dduk…