Baby boy due

hiii. nak tanya, betul ke kalau baby boy selalu on due / overdue? mmg biasa macamtu ke? sebab dah 2 kali jugak la dengar org cakap mcmtu. sis kalau boleh taknak baby overdue tp bila dengar org cakap mcmtu kita jd risau la. ada tak kat sini pengalaman baby boy edd bila and actual due bila? boleh share kt sini? #firstmom

9 Balas

tiada kaitan sis. maybe dia cakap based on pengalaman dia. ank lelaki sy awal 2minggu lbh dari due date. tak kisah bila ank kita keluar sama je sis sakit bersalin tu tetap sakit. jadi mommy tak perlu risau pun juka baby awak overdue doc akan bagi tarikh utk serah diri. based on pengalaman induce ke tak sama je sakitnya sis mmg sakit . sis pikir mcm ni je bila pun ank kita nak keluar tu adalah masa yg terbaik utk dia dilahirkan. kan allah dah atur. jadi enjoy just sis pregnancy journey. nnt anak dah keluar mesti u rindu moment dia dlm perut 😆

Takde kaitan gender dgn due date. Baby 1st saya lahir 39w5d, baby kedua 40w3d. Jgn fikir banyak bila baby nk keluar, tenang2 je sampai waktu baby tetap akan keluar juga 😊

xsemestinya.. tgk org gak.. baby boy sulung 35w 2.5kg.. babies boys twin mcda 36w 2.56kg & 2.81kg.. skrg pregnant girl so anggaran 36w ke atas.. 🤭😅

tak juga ... mcm adik beradik saya 2 org lelaki lahir sebelum due ... saya perempuan keluar ngam2 ikut due ... ikut baby juga nak keluar bila

sy baby girl baru bersalin 3 hari lepas.overdue sampai 5 hari.yang sulung baby boy overdue 1 hari.

saya baby boy. tapi 36w dia keluar 🤣🤣 19/10 haritu. patut due 15/11 🤣

It's okay sis. No need to worry. Tiada kaitan antara jantina dan waktu lahir.

bby boy Sy yg pertama 38w3d, yg kedua 37w3d 🥰🥰

saya rituh keluar genap 38w.