FPP SG Buloh

Hii. Tau tak brp cost fpp sg buloh utk tahun ni?

3 Balas

Sorry, mungkin my reply is a bit late… But hopefully membantu untuk moms lain bila baca post ni. Saya baru book tahun ni 2023. my due 26/5/23 ni. doakan saya dipermudahkan urusan bersalin 🤲. masa saya nak daftar fpp sungai buloh, hospital da inform yang depo rm5k.. kalau caj hospital kita kurang rm5k, dia akan pulangkan.. kalau lebih kita kena tambah. anggaran cost hospital inform kalau bersalin normal within range rm3k-rm5k ceasar within range rm5k-rm7k… So moms yang lain da boleh agak berapa rm nak kena standby bila masuk fpp sungai buloh ni. bila daftar fpp sungai buloh, kena atleast checkup dekat klinik o&g.. 1st time check up kena bayar depo rm180.. lepas checkup kita kena pergi ke kaunter and kene tambah duit kalau ada apa apa penambahan masa checkup 1st. For me, takde apa apa penambahan bayaran. 2nd time checkup depo rm135.. but after check up, saya kena tambah rm45.. 2nd time dan seterusnya checkup kena bayar depo rm135… berapa kali checkup klinik o&g tu bergantung pada doc in charge kita hopefully this helps.

10mo ago

Saya kene induce 2 kali, amik epidural dan last last saya kena emergency czer. So total kos saya RM5940 Breakdown kos Appointment klinik 3 kali RM180 x 3 = RM540 Kos Bersalin Wad 4 Hari - RM160 x 4 = RM640 Ujian Makmal - RM108 Pendaftaran - RM10 Pakar Bedah - RM1410 Epidural - RM880 Farmasi - RM742.60 Consumables - RM392 Csection - RM1250 Total bersalin = RM5400 Ini adalah bayaran masa bulan may 2023

Hi, saya baru lepas bersalin fpp di hospital sg buloh bulan feb 2023 yg lalu. ini kos saya ya: check up kali pertama: RM 185 check up kali kedua: RM 135 Macam kes saya, baby breech pada kandungan 37w. Jadi discuss dgn doc untuk buat procedure ecv, tapi tak berjaya, dan kami proceed emergency czer. Alhamdulillah saya dapat bilik sorang. Depo: RM3k (Dalam borang tulis RM5k, tapi masa suami daftar katanya dah turun semula jadi RM3k) Kos bersalin: RM 6324 Subsidi kerajaan: RM2391 Final bil: RM 3933 (baki payment bayar masa discharge) Minggu ketiga ada final appointment dgn doc untuk check jahitan dan discharged. Kos RM60. Harap membantu!☺️

12mo ago

Thank you for the sharing 😍. I pun ada book fpp sungai buloh.

.. hai mummy xlama lg dh nk bersalin kan, jgn lupa dftr dan dptkan sample pampers merries ni, kualiti die paling best diantara jenama yang lain 😍 dapatkan disini🤩 https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma