Berat baby girl saya☹️

Hii semua, bayi saya dah 3 bulan 7 hari .. hari ini check up Dan injection..nurse marah saya..ckp saya tak bagi susu anak betul2 sebab berat tak naik...anak saya minum susu formula,,susu badan takde drop ... Baby girl saya berat 4.4kg, panjang dia 58cm.. korang rasa okay ke. .risau saya😭😭... Please sapa pernah mcm ni...#pleasehelp #pleasehelp

5 Balas

tido penting utk naik berat badan bby dgn naikkn selera dia minum. Kalau baby okey tido malam, cuba panjang kan ke pagi. Biasa baby bangun pagi mamai kn, bagi susu masa mamai tu pujuk dia sambung tido. Kalau saya tukar pampers masa dia tido, senang nk tidokn balik. Kalau sehari dapat dia tido extra sejam pn da okey. Mummy kene rajin kira berapa jam baby da tido. Rutin pn mainkn peranan. Tetapkn waktu tido siang dia. Time waktu tido dia, even kalau bby tak ngantuk pn jgn main dgn dia, jgn bual. Bagi dia layan mata.

anak saya 5 bulan 8 hari . haritu timbang 5 bulan 4.7kg shj pnjg 59cm. sy fully bf. nurse monitor smpai 6 bulan, baby dh start makan kalau berat still x naik jugak refer. sy pun buntu berat naik sikit je. anak menyusu elok jee. mungkin tido x menentu. tapi takpe anak aktif sihat.

3bulan sepatutnya 4.5kg. thats why kot.. takpa, u keep ja bagi susu lepastu jaga waktu tidoq dia. make sure naps dia pun jaga.baru berat dia cantik

tgk graf..bmi dia ok x.skarang duk line mana.bb minum ikut permintaan ke.tido bb camne ok x

4mo ago

bb Sy mlm dia tido,klau siang susah sikit nak tido

Kadang waktu tido pun kene jaga

3mo ago

bby saya pn suka terkejutkn diri sendiri. Jadi bedung sis, kalau macam baby saya memang anti bedung sebab suka tido tangan dua2 ke atas, saya bedung masa da ngantuk2 atau time da tido. Kalau masih senang bangun try la biar dia tido kt kita, stgh jam ke. Nnti dia tido sendiri stgh jam pn dah dapat sejam. Dia pn belajar yg bedung ni selesa n menenagkan