craving durian

hii mommiess semua, nak tanyaa pendapat ok ke utk keadaan skrg nak makan durian? saya teringin sgt🥲 skrg dah masuk 21w. tetiba rasa nak makan durian.. dalam TAP ni, beri cadangan tuk makan dalam kuantiti sedikit. shud be ok ke? #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

9 Balas

sy 16week da makan durian 2 ulas, masa masuk 4bln lbh sy makan 5ulas, ni dah 7bln sy dah makan 1/2 biji 😆, x ada larangan klu terasa nk mkn tapi beringat sendiri, makan durian x salah tapi gas nya takut buat kita senak perut itu je, dengan gula yg tinggi takut sangkut plk gula nanti masa cek

I think ikut badan jugak , i awal ii pregnant makan je durian banyak ii, musim durian plk time tu, boleh kata hari ii makan durian sbb husband hantu durian , Alhamdulillah nothing happen now dh 20w , kalau berani makan je tapi sikit ii dulu . buat rasa ii

Tadi checkup berat lebih sikit. Bagitahu doc makan durian la air manis la apa la. Doc suruh kurangkan sbb berat naik. Tak halang makan cuma suruh control untuk isu berat badan. (saya kategori overweight dari sebelum pregnant)

saya lagi teruk sis. makan 2 ulas durian masa baru2 pregnant dalam 6weeks. so far boleh je, tapi jangan banyak 2 3 ulas ok dah. sebab kandungan gula tinggi jugak tu. buat lepas ngidam je.

boleh je tu, sy pun mkn jgak durian msa kndgn 6w mcmtu Alhamdulillah okay. tp jgn la mkn smpai tak ingt dunia. skrg kndgn sy dh 21w

Blh je sis , sy pun last week mkn durian usia kandungan 19weeks , dlm 7-8 ulas durian , tp lepas 3jam trus cirit 😅

boleh je.. bukan nak makan berbiji2 pun kan😬saya pun makan je semua yang teringin tapi dlm kuantiti terkawal

Saya makan dan skrg mcm banyak jgk makan.. Tapi kurangkan makanan manis yg lain..

boleh. saya makan 1-2 ulas gitteww buat ghaso2