Baby tidur malam

Hii mommies semua.. saya ada soalan sbb sy ada anak pertama .. baby sy skg dah masok 2 bulan 13 hari.. waktu malam baby sy kadang² suka tido lambat.. sometime dia dah tido tak lama lepas tu dia bgn lagi .. ada tak yang pernah alami mcm tu ? mohon ajar mcm mana nak bgi mereka tido awal.. #ingintahu #bantujawab #firstmom

2 Balas

kena train dari awl..kena tau time bb tido kul brp..contoh bb bgn kul 8 pg..awk kena tidokan bb kul 10 pulak..kire 2 jam skali.kadang klau bg bb tido byk sgt siang sampai 3 or 4 jam skali tido jd mlm dia xnak tido..jd awk kena set setiap kul 8 mlm tu awk kena tido kan bb..nnt dia sendiri tau wktu tido sendiri

1mo ago

ohh okayy sis .. thank you

Mcm sy masa maghrib sampai 9pm cmtu mmg biar ank berjaga. Main la dgn dia. By 9pm cmtu dia dh penat dia tidur je sampai subuh. Bgun pun subuh nk menyusu je. Ni kira mcm rutin tidur dia dh. Skrg mmg ikut timing mcm tu je. Mmg dia dri kecik sy train dia waktu tu utk main. Mlm tidur.

1mo ago

ohh okay sis.. sbb kadang² dia tido nak dekat pukul 11 mcm tu . dia menangis dulu baru nak menyusu badan