Panaskan susu badan ikut keperluan

Helo mommies. saya ada simpan stock susu 4oz/bag. tapi saya tengok anak selalu minum 3oz je. jadi yg awal2 dulu saya dah terbuat 4oz satu bag. Soalannya, boleh ke kalau nnt saya cuma transfer 3oz dari storage bag ke dlm botol dan panaskan, yg extra 1oz tu simpan semula dalam chiller? #ingintahu #pleasehelp #firstmom

1 Balas

bila dah cairkan tak boleh freeze semula. nak simpan lebihan dalam chiller boleh tapi guna dalam masa sejam. lebih sejam tak guna kena buang