Nurse Lupa Suruh & Ajar Kira Baby Kick

Haritu saya pergi appointment masa 28 Weeks, tapi Nurse lupa nak bagitahu dah kena kira kick baby. Dr ada cakap masa tu Nurse akan explain tapi mungkin masa tu ramai sangat, nurse & saya pun terlupa. Saya bagi buku balik kat nurse pun rushing2 sebab masa tu nurse saya ada patient. Sekarang saya dah 29 Weeks, saya ada buat kiraan kick baby sendiri. Baru je dua hari. Saya pun refer Google & FB. Next appt saya masa 30 Weeks which is next week la. So saya nak tanya, nanti nurse marah saya ke ya sebab tak ingatkan dia pasal charts baby kick tu? Dan adakah dia akan marah saya kira? Risau pula😭#seriusnanya #firstmom #help

4 Balas

sy lbh krg mcm kes awk, masatu sy appt 27w+ sekali minum air gula, next apptnya 30w, nurse xda ajr pn cara kira tu so sy assume myb dorg nak tgu masa appt 30w tu la kot. . masa 29w sy admit ward sb doc nak pantau baby movement & start dr situ dorg suruh sy kira. dah smpi masa appt nurse sy suruh teruskn je kira baby kick tu.

7mo ago

actually lps ctg & scan doc ckp so far ok je, cuma dok bg kata 2 samada nak balik ataw nak admit utk observed 1mlm je. kalo ikt sy nak balik je sb dok pn ckp semua ok, tp hasben kata kalo admit utk observed pn bole la, . esok pg pakar dtg round pn ckp dah bole discharge, baby pn so far aktif je xsabar nak balik agknya 😁

Sy pun nurse tak bagitau untuk kira masa 29 weeks..Tp sy tick je kt phone just incase..nurse sy tak marah pun, dia just suruh start kira masa yg dia dh ajar mcm mana kira apa smua tu..

7mo ago

faham, sama. saya pun tanda kat phone juga. ohh fahamm2, okay baik mekasih wak

klau dia marah.. marah dia balik.. cakap dia xckap apa2 pom psal ni n awk pom bru thu refer google n fb.. sbb tu tugas dia utk inform kita.. bkn kita inform dia.. tu skop kerja dia

7mo ago

hehehe baaikk🙈

Taklah. dah masing2 lupa, nk buat cemana.

7mo ago

hahaha itulah 🤣 harap mood dia okaylah nanti appt🤣🤣