Soalan Sensitive.

Harini saya cukup 39week. Sakit pinggang, bahagian ari2 dah start sakit since 37week lagi. Tapi tggu tanda macam darah or pecah air ketuban takde lagi. Ramai suggest salah satu tips untuk cepat bukaan adalah kerap bersama suami. Saya nak tahu bersama tu perlu klimaks ke? or bersama je semata2. Hujung2 kehamilan ni susah nak capai klimaks. Dengan tak selesanyaa. Kalau just bersama semata2 tanpa klimaks still membantu untuk bukaan ke ? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

haritu dr ada advice utk kerap bersama dengan laki. dia bgtau air mani laki ni elok utk lembutkan pintu rahim kita, so benda tu yg akan cepatkan bukaan pintu rahim. so bg sy even kita tak capai klimaks its still okay.

2y ago

ohh. tq sis 😊

Asalkan air mani terpancut kt dlm vagina, tak perlu pun isteri klimaks or tak. Tp sy baru baca posting psl kajian terbaru bab bersama hujung2 kehamilan sbnrnya tak membantu bukaan pun. Tp up to masing2, ikhtiar je.

2y ago

saya pun banyak exercise je. tak larat dah nak bersama. tapi tu laa banyak baca cakap kerap bersama membantu unt buka bukaan. btw tq sudi balas 😊