Pregnant 6weeks Hilang Selera Makan

Harini masuk 6minggu tapi selera makan langsung takda. Makanan yang dulu suka makan semua dah tak lalu nak telan. Saya tak muntah tapi tiap hari mual/loya. Tak boleh minum air manis langsung. Air bersusu. Makanan berminyak2/berlemak. Nasi pun tak lalu. Bila makan makanan masam mcm tomyam okay sikit. So far boleh terima yang pedas & masam je. Tapi bosan kalau hari2 makan tomyam je. Sampai tekak dah taktahu nak makan apa. Lapar sangat tapi tak boleh nak makan hm. Macam mana ye nak topup nutrisi. Rasa kesian dekat baby. Harittu check 5weeks pun belum nampak kantung. Sebab saya tak makan ke ye dia taknak keluar? Kadang rasa down. #firstbaby #bantusharing

16 Balas

isteri saya 6 week juga.. xboleh bau pelik2 loya.. mknn lebih anak no 1 pon dia geli nk makan.. makan kurang.. skrg demam panas suhu naik 39c.. hmm isteri isteri

Sama lah.. perut kerap lapa.. dah makan tp lepas 2 jam lapa balik..kalau tak makan masuk angin loya muntah.. perut tak boleh kosong kot..

sama la mcm sya sis. 🥺ape makanan pn x lalu nak mkn...klau mkn pun boleh muntah balik..kdang minum air mineral je.

7weeks tgk mknan dlm hp ni pun tak lalu.. Rasa sedih sbb lapar tp taktau nk mkn apa

try makan asam2 yg boleh bangkitkan selera. kena makan jugak k

try mkn roti biskut buah sayur susu coklat utk hilang loya