Due date 12/6

Harini dh 39w3d. Mcm mana lagi nak buat ye? Exercise kupu2 dah, squat dah, bersama suami dah, pujuk baby dah. Tapi baby still xnak keluar lagi😅 ibunya dh xsabar nk jumpa baby tapi baby syok lagi dlm perut ibu #firstmom

12 Balas

Due kita sama , dah buat juga semua exercise . Always rasa macam nak berak . All night selalu mengeras & sakit every 5-10 min, hubs ajak pergi hosp tapi macam boleh tahan lagi but time siang tak kerap pun mengeras & sakit tu , sometimes jela . I pun confuse dah😅😅

1y ago

Ada tanda sis , lendir + darah tapi tak sakit . Tu esoknya pergi hosp konon nak check je . Bila check dah 3cm ..

sama dgn sya.. due 14/6 ni.. brmcm exercise dah buat.. sakit dtg 1minit je lpstuu hilang.. saya ada gbs+ doktor tk bg overdue, 4 hari lagi kene serah diri.. InshaAllah semoga urusan kita mommy dan anak selamat dan dipermudahkan..

1y ago

Dah bersalin ke sis? Due sy esk dh risauuu

biasa la tu. ibu jgn risau sgt, bby akn keluar when the time comes. bby sy lg la. dh pecah ketuban 10 jam pun heart rate steady je. mak nya yg dh penat tahan contraction 😅

sy due esok tp tkde tanda lg..baby mengeras skjap timbul skjap..confused nk kne pegi hospital ke tak perlu lagi..tak nak overdue..doakan sy dan baby selamat dan sihat ye..tq

1y ago

Try mandi air hangat

sme sis..sy due ari selasa 13.6 tpi lum de tnda2 brslin lg skit kat ari2 n pinggang skit2 ye doakan sy n smua ibu2 selamat brslin,d prmdahkan 🤲🤲🤲

sya 39w6 h,smlm dokter bgi Surat utk serah diri Hari ni,air kencing Ada protein,doakn ibu YG bakal NK bersalin semoga urusan bersalin d permudahkn 🥰

sama sis. saya pon due sama. tp xde tanda2 sakit2 lagi. semua dah buat. malam ni cuba bersama suami lagi tgk mcm mana. risau xnk overdue. hmm

1y ago

Sis dah selamat bersalin ke?

Sy due 11/6 pun masih takde tanda2 lagi.. baby seronok lagi dalam perut. Puas pujuk dah. Kalau boleh taknak lah overdue 🥹🤲🏻

Cer amalkan zikir nabi yunus n bnyak kan selawat moga tawassul dgn amalan ini dipermudahkan bsalin insyaAllah

due sama tapi saya dah bersalin tanggal 4 tu .. semoga urusan ibu² untuk bersalin dipermudahkan aamiin