Perut keras

Harini dh 38w 1d. sejak sehari dua ni perut kerap mengeras. Lembut kjp, mngeras lg. Dlm mngeras2 baby gerak jgk. Cuma kdg2 mngeras smpaikan rasa tegang sgt + sakit sikit. Celah kangkang lg la takda masa tak sakit. Sakit smpaikan kat faraj tu rasa mencucuk. Td tiba2 nak kencing perasan ada benda jatuh semacam jelly, jernih, berketul tak brcampur dgn air. Hmm mucus plug ke ye ? Ada yg bole kongsi pengalaman yg sama? Dlm masa trdekat bersalin tak ? #SeriusTanya

1 Balas

Mucus plug tu. Be ready

2mo ago

Sama-sama. Pantau kekerapan mengeras tu sekali sebab apa yang awak rasa tu contraction. Kalau makin gap makin dekat boleh terus ke PAC.