Bengkak kaki lepas bersalin Czer

Harini dah pantang hari ke 6 lps bersalin dan kaki saya masih bengkak. Sekarang sy cuma pakai minyak urut dan stokin ortopedik. Tapi bengkak masih lagi tak surut2. Kadang rasa tegang kat urat2 kaki. Ada sesiapa boleh bantu? #bantusharing #advicepls #pleasehelp

Bengkak kaki lepas bersalin Czer
3 Balas

Nurse ada dtg rumah ukur kaki tak sis?

9mo ago

Ohh saya nurse dtg ukur kaki. Pelik juga sebab sebelum ni takda. Tanya juga kenapa, dia nk check bengkak ke tak. Mcm saya Alhamdulillah 2x czer tak bengkak tp mmg mula2 rasa ada urat bergumpal bawah pelipat. Suami urut2 sikit kt situ terus reda. Tp bahaya juga kalau main urut takut salah urat. Kalau suami sis reti boleh picit sikit2