anak kedua

harini banyak kali kena prank , rasa mau buang air besar tapi bila diteran tidak ada juga, sakit sangat2 , proses bersalin taksama juga hm , belakang sangat2 sakit, nak prefer ke hospt takut takda bukaan cm, banyak kali buat senaman biar cm tbuka, macam mana ni, mommies ada macam ni? 38weeks 1days saya punya #bantujawab #bantusharing

4 Balas

sy due 11june tp dh beranak pd 1june aritu sbb dh rasa perut mngeras lama and start contraction selang 5min. bacaan ctg x cantek and due to fetal distress sy pksa czer. bby msh dkt nicu sbb da berak dlm perut. doakan bby sy sihat selamat 😔

tanda nak dekat bersalin jgk tu bila rasa perut mcm nak membuang. kene alert ye mommy, kalau kerap sakit mengeras tu sgera ke hospital. biasanya anak kedua cepat sikit bersalin dari yg first.

jangan teran sis. rasa nak membuang tu boleh jadi sebab baby dah menekan ke saluran rectum tu. kalau tak tahan sakit tu boleh ke PAC tau. moga Allah mudahkan semuanya 💐

3w ago

okay thnkyou sis🥹

Sama laaa dgn sy pun...