Sakit selepas bersalin..

Hari nih dah hari ke 7 selepas bersalin anak ke 3, badan masih rasa sakit-sakit lagi bila duduk atau baring nak bangun tu rasa sakit sangat normal ke? Sakit rengat dah hilang, yang ada bisa-bisa dari bawah perut sampai ke kaki, biasa berapa lama baru hilang? Kadang stress jugak..

2 Balas

Kalau rasa sakit sgt makan ubat penahan sakit,panadol 2 biji…Kalau saya bersalin czer lagi sakit nak bergerak,alhamdullilah skrg dah masuk 20 hari berpantang luka czer kat luar dah sembuh,cuma kat dlm masih rasa sakit dan kebas,pinggang dan belakang tu masih lagi sakit sebab kesan bius,jangan stress yer sis.Sis bersalin normal ke?

2mo ago

Yer sis klu sakit sgt baik makan ubat penahan sakit.

Saya minggu ke 2 dh ok sikit boleh bangun sendiri, meniarap. Mmg awal2 suami yg tolong angkat kaki saya supaya saya boleh bangun elok2. Dan dan lak ubat tahan sakit dh habis 🤣 Sikit lg tu sis! 💪🏻