Breastfeeding

Hari ke 4 berpantang.. sedihnya pam susu 1jam dapat 2oz ja dua dua belah.. padahal susu bengkak..

4 Balas

susu bengkak sepatutnya mmg banyak susu. mungkin tersumbat tu. kalau dulu, sy mandi air suam sambil urut, jgn kuat2 sgt sbb sakit dan boleh demam. dah lembut tu, sy marmet dan df baby.

Rajin kan je pam . Lagi satu sebelum pam susu . Awak bersih kan bahagian putih susu . Takut tersumbat dgn kerak susu atau pun daki . And awak bleh try milk boster .

Spatutnya jgn pam 2 minggu pertama, marmet atau pkai milk collector tu utk tadah je

ada bg direct kat bby? klu bengkak susu better marmet dari pam.