Bersama suami slps habis pantang

Harap ibu2 boleh jwb pertanyaan sye walaupun agak privacy dan mungkin boleh hide nama seperti sye. Nak tnye, slps habis pantang tak kira la 60/100 hari, bersama dgn suami sakit tak? mcm sye dh lebih 60 hari masih rse pedih di bahagian luka episiotomi belahan sebelah dubur. Luka dah tutup, xder nanah atau merah. ( dh tnye doktor tpi dier ckp ok je ) just klau sentuh ketika nk mencuci atau pkai pantyliner ade ngilu sikit dan sye agak trauma utk bersama suami.#seriusnanya #bantusharing #ingintahu #firstbaby Boleh bgi pandangan?

6 Balas

Saya pun kena jahit. Bila kali pertama bersama suami pun gerun. Sakit sedikit walaupun luka dah sembuh sebab saya rasa vagina jadi lebih ketat lepas dijahit. Boleh suggest suami guna lubricant untuk kurangkan sakit kita. Lama² nanti okla tu

sy dulu anak 1st epi, bersama dgn suami utk 1st time memang sakit & pedih even dh lebih 100 hari..so terpulang kpd sis kalau still sakit, rasenye boleh bagitahu suami tangguh dulu utk bersama..biar luka betul2 pulih 😁

ye sama sy pon rasa sakit,, mgkin sbb prnah kena jahit. tp lama2 okay je. cuma ambik mase la. sy pon lame juga bru hilang rase sakit tu. tp xde effect apa2 pon dgn vagina.

try dulu tgok sakit ke x.. boleh minta suami sapu losyen atau minyak dulu.. ckp kat suami jgn gelojoh buat relax2 sudah..😆.. gurau aje naa.. 😜

sama la mcm sy skrg, jadi sis mcm mana? dh hilang ke sakit? sis buat apa je?

5mo ago

alhamdulillah ok je skrg..risau bby bru nk msok 2thn, dh ade adik

beerpa hri bersama?sy tkut lg nk bersma. dh nk dkt 100hri.